13 mars
den här soppan ska jag försöka göra ikväll, helt själv. hejja hejja! vi får se hur detta kommer gå.
Fisk- och saffranssoppa
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Portioner: 4 Ingredienser
1 gul lök
2 morötter (ca 200 g)
4 potatisar (ca 400 g)
2 msk mild olivolja
3 msk konc fiskfond
1 l vatten
2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
1 ask körsbärstomater (250 g)
500 g fiskfilé. t ex torsk. hoki eller sej
Gör så här 1.Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt. 2.Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter. 3.Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 minuter under lock. Vispa i crème fraiche och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela och lägg i tomaterna. 4.Skär fiskfilén i kuber och lägg i kastrullen. Sjud försiktigt i 5 -6 minuter. Servera gärna med färskt bröd.
Fisk- och saffranssoppa
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Portioner: 4 Ingredienser
1 gul lök
2 morötter (ca 200 g)
4 potatisar (ca 400 g)
2 msk mild olivolja
3 msk konc fiskfond
1 l vatten
2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
1 ask körsbärstomater (250 g)
500 g fiskfilé. t ex torsk. hoki eller sej
Gör så här 1.Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt. 2.Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter. 3.Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 minuter under lock. Vispa i crème fraiche och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela och lägg i tomaterna. 4.Skär fiskfilén i kuber och lägg i kastrullen. Sjud försiktigt i 5 -6 minuter. Servera gärna med färskt bröd.